Woonhuis Susteren

 

2020  (bouwopp.: 150m2  inhoud 780m3 kavel 600m2)

Ruimtelijk compact woonhuis op basis van houtskelet. De gevelopeningen zijn in belangrijke mate gerelateerd aan de omgeving. Op deze wijze ontstaan er mooie en zeer sterke zichtlijnen van binnen naar buiten toe, vormen de aan de woning gelegen terrasruimten onderdeel van de totale leefruimte, en heeft het zonlicht op elk moment van de dag voldoende kans om de woning binnen te treden. Met een minimaal aantal binnenwanden op de begane grond is een ruime en heel open leefruimte gecreëerd.

Het dak heeft een verhoogde dakopstand, waardoor uit het zicht over het gehele dak zonnepanelen kunnen worden aangebracht. Tevens wordt de woning duurzaam verwarmd door toepassing van een warmtepomp en is er tripel glas toegepast voor extra warmte-isolatie en warmte wering in de zomerdagen. Bovendien is de woning voor het regenwater afgekoppeld van het riool.  Het regenwater wordt voor gebruik aan huis en in de tuin geborgen in een reservoir en infiltreert deels op eigen terrein.